Σαπούνι ψυχρής μεθόδου με μαύρη σοκολάτα και βουβαλινό γάλα!!

Buffalo&DarkChocolatesoap

Για 5 σαπούνια των 105g θα χρειαστούμε:

Υλικά:

 1. 270g Ελαιόλαδο
 2.   96g Λάδι Καρύδας
 3.   19g Φοινικέλαιο
 4.   19g Βουβαλινό γάλα
 5.     8g Βούτυρο κακάο
 6.     8g Μαύρη σοκολάτα
 7.   56g Καυστική σόδα (ΝαΟΗ)
 8. 112g Νερό απιονισμένο ή 70g νερό απιονισμένο και 42g Βουβαλινό γάλα.
 9.   15g Dark Chocolate F.O. (άρωμα)

Σκεύη:

 1. Μια μεγάλη κανάτα (2L +),
 2. Δυο μικρές κανάτες (0,5L),
 3. Μικρό μίξερ χειρός,
 4. Μίξερ χειρός ή ραβδομπλέντερ,
 5. Ζυγαριά,
 6. Προστατευτικά γυαλιά,
 7. Γάντια,
 8. Καλούπι 5 θέσεων.

Προαιρετικά:

 1. Μικροκύματα

Εκτέλεση:

Αφού φορέσουμε τον προστατευτικό μας εξοπλισμό, παίρνουμε την μικρή κανάτα των 0,5L και ζυγίζουμε 112g απιονισμένο νερό ή το μίγμα 70g νερό & 42g βουβαλινό γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην ίδια κανάτα, σιγά, σιγά, τα 56g καυστικής σόδας (NaOH). – ΠΡΟΣΟΧΗ!! προσθέτουμε τη σόδα στο νερό. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ τραυματισμού – και ανακατεύουμε προσεκτικά, με αργές, σταθερές κινήσεις το διάλυμα μας. Κατά τη διάλυση παράγονται ατμοί τους οποίους δεν πρέπει να εισπνεύσουμε.

Αφήνουμε στην άκρη το διάλυμά μας για να κρυώσει και να φτάσει στους 45C.

Συνεχίσουμε βάζοντας σε μια μικρή κανάτα των 0,5L τα 19g γάλα και τα 8g μαύρη σοκολάτα. Τοποθετούμε στα μικροκύματα την κανάτα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή ένταση, τόσο ώστε να λιώσει η σοκολάτα χωρίς όμως να ανέβει η θερμοκρασία πάνω από τους 50οC. Θέλουμε και αυτό το μίγμα στους 45οC. Όταν πετύχουμε την θερμοκρασία αυτή προσθέτουμε και τα 15g άρωμα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Στην συνέχεια τοποθετούμε στην ζυγαριά την μεγάλη κανάτα και ζυγίζουμε σε αυτή, ένα – ένα, τα υπόλοιπα υλικά. Φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία κοντά στους 45οC. Είναι καλό, για την πορεία της συνταγής, όλα μας τα υλικά να είναι στην ίδια θερμοκρασία.

Αφού ελέγξουμε και βεβαιωθούμε για την θερμοκρασία των υλικών, προσθέτουμε το διάλυμα της σόδας (μικρή κανάτα) στα λάδια μας (μεγάλη κανάτα). Σε αυτό το σημείο παίρνουμε το ραβδομπλέντερ και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν σωστά και να δημιουργηθεί μια πολύ αραιή κρέμα. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία προσθέτοντας το μίγμα με το γάλα, τη σοκολάτα και το άρωμα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να σχηματισθεί μια πηχτή κρέμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο καλούπι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία μέρα – τουλάχιστον – πριν το ξεκαλουπώσουμε.

Αφού το σαπούνι μας βγει από το καλούπι το κόβουμε σε πέντε, ίσα, κομμάτια και το αφήνουμε για μερικές μέρες σε χώρο σκιερό και καλά αεριζόμενο να ωριμάσει.

Λίγα λόγια για το σαπούνι που έχετε στα χέρια σας…

Ο συνδυασμός της πλούσιας  σε αντιοξειδωτικά η μαύρης σοκολάτας και του βουβάλινού γάλατος που είναι γνωστό τόσο για την εξαιρετική γεύση του όσο και για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και Ω λιπαρά, μας δίνει ένα σαπούνι με εξαιρετικά θρεπτικό για την «πεινασμένη» από την κούραση της καθημερινότητας επιδερμίδα.

 

Ακολουθήστε:

https://cooky-cook.com/category/recipes-and-bubbles/

https://www.instagram.com/recipesandbubbles/